De Prael is een brouwerij met meerder locaties en klant van Brouwhuijs. Of eigenlijk moeten we zeggen: Brouwhuijs is een totaalpartner op het gebied van brouwen. Momenteel zijn we bezig met het herzien van een totale installatie, inclusief leidingwerk.

De Prael

De Prael is ontstaat uit het idee om het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te combineren met het brouwen van bier. Bij De Prael gaat het dus om mens en bier. Bij de mens wordt vooral gekeken naar wat er voor die persoon mogelijk is. De één werkt daardoor wat korter, en de ander wat langer, maar iedereen is onderdeel van één familie.

Werkzaamheden

De Prael heeft in ons een partner gevonden die zich bezighoudt met de technische kant van het brouwen. Zo adviseren we en denken we mee, maar nemen we ook een project aan waarbij de productieruimte en het dak moet worden aangepast voor de installatie. Uiteraard werken wij ook aan het leidingwerk, de installatie en maken of leveren wij onderdelen.

De Prael over Brouwhuijs

Wij vroegen mede-oprichter Fer Kok naar zijn ervaringen:

Toen we op zoek waren naar een technische partner voor onze brouwerij, is ons aangeraden om contact te zoeken met Brouwhuijs. Dat hebben we gedaan en zij zijn nu onze partner voor de hele installatie en de techniek eromheen.

Brouwhuijs is op dit moment twee installaties aan het afmaken, in Den Haag en Amsterdam. Deze klus heeft Brouwhuijs overgenomen van een partij die de klus niet kon afmaken.

Wij zijn een sociale firma, hier lopen bijna geen mensen rond met technische vaardigheden dus is onze partner hierin belangrijk. Wij hebben een prachtige brouwinstallatie van Duits ontwerp, dus is het een van de taken van Brouwhuijs om die techniek als een puzzel te ‘ontleden’ zodat het concept elders neergezet kan worden.

Voor deze exercitie betalen wij nu leergeld, wij zijn echter als organisatie heel transparant en dat is positief voor de kennis en ontwikkeling van Brouwhuijs.

De samenwerking bevalt prima. Brouwhuijs is goed bereikbaar. Ze steken de handen uit de mouwen. Wij hebben contact met Gert. Soms is hij grondig, terwijl wij dan door willen. Maar dit is ook goed, hij weet de grenzen. De samenwerking verloopt verder erg makkelijk en gestructureerd.

Ik kan Brouwhuijs dan ook van harte aanbevelen, dat doe ik dan ook al. In de brouwwereld ken ik veel mensen en ik laat geregeld de naam vallen. Als een partij  goed ons behandeld, dan ben ik ook gewoon loyaal.

 

Foto’s

Bezoek de Prael

Wilt u een keer een kijkje nemen bij een van de brouwerijen of brouwcafé’s van de Prael? Bezoek dan de website voor meer informatie.