Nog maar twee en een half jaar geleden zag Brouwhuijs voor het eerst het licht. Ondertussen is er een flinke organisatie ontstaan met een mooie lijst aan klanten. Een mooi moment om de initiatiefnemer Gert Klein van Brouwhuijs aan te tand te voelen en hem een aantal vragen te stellen over het ontstaan en de ontwikkeling van Brouwhuijs.

Hoe is Brouwhuijs ontstaan?

“Het idee voor Brouwhuijs kwam omdat ik al wat contacten had met Brouwers via ons zusterbedrijf G Klein Metaal. Ik vond het heel erg leuk om opdrachten voor Brouwerijen te doen, en speelde al heel snel met het idee om hierin te specialiseren. Het heeft nog wel even geduurd voordat we definitieve stappen durfde te zetten, maar begin 2017 zag onze eerste Brouwinstallatie, de Brewbase, het levenslicht en namen we tevens de eerste projecten voor onderhoud aan. Vervolgens hebben we een eerste groei doorgemaakt door mond-tot-mond reclame. Het werd ons in die periode duidelijk dat er een behoefte was aan een serieuze en betrouwbare partij die verstand had van Brouwinstallaties.”

Dus ook werken aan bestaande installaties?

“Ja, van het begin af aan hebben wij onze kennis uiteraard ingezet voor het ontwerpen en bouwen van brouwinstallaties, maar absoluut ook voor het plegen van onderhoud en het doen van reparaties. Juist voor deze werkzaamheden wisten klanten ons toen al te vinden. Dit heeft uiteindelijk ook gezorgd voor de sterke groei én het aannemen van meer bekwame vakmensen. Een logische vervolgvraag overigens op onderhoud en service, is om uitbreidingen te doen op bestaande installaties. Dit proces; het bedenken en bouwen, lijkt zo sterk op het ontwikkelen van totale installaties, dat wij dit moeiteloos konden oppakken. Uitbreidingen zijn inmiddels ook een belangrijk deel van ons werk geworden.”

Is dit nog zo, of is de vraag inmiddels veranderd?

“Aan installaties, dus ook aan brouwinstallaties, heb je in zekere zin altijd te maken met onderhoud en service. En de vraag voor uitbreidingen is onverminderd. Sterker nog, wij zien hier een sterke behoefte voor ondersteuning in totaalprojecten. Je moet hierbij dus niet alleen meer denken aan de installatie zelf, maar ook aan de ruimte om de installatie heen. Wanneer er aanpassingen aan het leidingwerk in het pand moeten worden gedaan, het dak moet worden aangepast, de vloer moet worden verstevigd, gasleidingen moeten worden verlegd, etc. etc. dan is het voor de klant prettig wanneer er één aanspreekpunt is. Wij zijn voor een aantal klanten al dat aanspreekpunt. Wij vertalen alle wensen naar plannen en koppelen dit terug naar de klant. Als de klant akkoord geeft, regelen wij de juiste partners met de benodigde expertise. Wij houden de regie. We zorgen voor eigenlijk alles, behalve het brouwen van bier”.

Meer weten?

Wilt u weten wat Fer de Kok ‘De Prael Brouwerijen’ zegt over de samenwerking met Brouwhuijs? Lees het hier!

Wilt u weten op welke manier u kunt profiteren van een samenwerking met Brouwhuijs, neem dan contact met ons op.