Wij waren afgelopen november op de BrauBeviale in Neurenberg; de grootste Europese beurs voor de drankenindustrie. Lees hieronder ons verslag.

Zeer goed bezocht

Een van zaken die ons direct opviel, was dat de beurs goed bezocht was. Hoewel de beurs in Duitsland wordt gehouden, komen bezoekers van heinde en ver. Op onze stand hebben wij veel Nederlanders gesproken en daarnaast natuurlijk ook veel mensen met diverse andere nationaliteiten.

Kwaliteits-brouwhuizen uit Nederland

Een van de redenen om op de BrauBeviale te staan, was dat wij onze Brouwhuizen aan een breder publiek wilde tonen. Daarnaast zijn we erg geïnteresseerd in de reacties op onze installaties.

Uit deze reacties wordt duidelijk dat we voorzien in een aantal belangrijke behoeften van craft brouwers en startende brouwers. Met installaties tot 1000 liter kunnen wij betaalbare installaties leveren, zonder een concessie te moeten doen aan de kwaliteit.

Effectieve installatie; prijs in balans

Wij hebben een zeer effectieve installatie gebouwd die alleen onderdelen bevat die écht nodig zijn voor het brouwen met deze hoeveelheden. Hierdoor ontstaan tal van efficiëntievoordelen; in het ontwerp, in de productie, het vervoer en het onderhoud geldt de kracht van eenvoud. En dat vertaalt zich in een eerlijke prijs.

Bij het bouwen en ontwerpen van onze zeer effectieve installaties, hanteren we filosofie

“Wat er niet op zit, hoef je ook niet schoon te maken. En te betalen.”

Kwaliteit van het bier en de installatie

De kwaliteit van het bier hangt nauw samen met de kwaliteit van installatie. En de kwaliteit van de installatie wordt grotendeels bepaald door de reinigbaarheid van die installatie.

En daar wringt de schoen nog wel eens bij installaties van Chinese makelij. Ze worden voorzien van tal van opties, die dikwijls nauwelijks reinigbaar zijn. Gelukkig komen veel brouwers tot de conclusie dat het helemaal niet mogelijk is om voor dat geld én een goede én een reinigbare installatie te bouwen.

Eenvoud is kracht

Dat eenvoud de kracht is, is door veel brouwers herkent. We hebben veel aanvragen gekregen voor installaties waar we de komende tijd druk mee zullen zijn. En daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.

Besteld

Een van de bedrijven die heeft besloten om te gaan brouwen met een Brouwhuijs installatie, is Microbrouwerij Puik Bieren. Tijdens de beurs zijn we overeengekomen dat wij een prachtige 750 liter installatie gaan leveren voor dit toffe biermerk. Om dit te beklinken en het te vieren, hebben wij een Puik biertje open getrokken.

braubeviale richard puik brouwerij

Puik Bieren

Puik bieren is het merk van brouwer Richard Pool. Het brouwen is een absolute passie die hij al jaren combineert met zijn werk voor defensie. Hij startte de brouwerij 20 jaar geleden vanuit een schuur, en inmiddels heeft hij zijn eigen gebouwde brouwerij aan de Oude Apeldoornseweg in Apeldoorn.

De inspiratie voor de uitstraling van zijn merk haalde hij bij defensie. Daar zag hij hoe pin-up afbeeldingen werden gebruikt op verschillend wapentuig en deze pin-ups zijn het die zorgde voor de inspiratie voor de namen en de uitstraling van de verschillende bieren.

Behalve veel liefde, gebruikt Puik bieren ook veluws water om mee te brouwen. Dit water is gefilterd door het fijne zand van de Veluwe en daarmee een perfect ingrediënt.

Meer weten?

Wilt u mee weten over onze aanwezigheid op de BrauBeviale, over onze installaties of over Puik Bieren? Stuur dan een berichtje via onze contactpagina.